وصفة رغيف اللحمة Meatloaf من الوصفات التقليدية الكلاسيكية في المطبخ الامريكي ، وهي وصفة سهلة ولذيذة جدا كوجبة غدا او عشا ، وتقدري تقدمي جنبها بطاطس مهروسة او ماك اند تشيز مع خضار سوتيه لوجبة مثالية.
وصفة رغيف اللحمة Meatloaf:
وقت التحضير: 10 دقايق.
وقت الطبخ: 50 دقيقة.
الوقت الكلي: ساعة و 10 دقايق.
الكمية تكفي تقريبا 8 افراد.
المكونات:
– 1 بصلة متوسطة متقطعة مكعبات.
– 1 معلقة صغيرة زبدة.
– 2 بيضة.
– ¾ كوباية لبن.
– ¾ كوباية بقسماط.
– 1 كيلو لحمة مفرومة قليلة الدهن (نسبة اللحمة للدهون تقريبا 80/20).
– 1 معلقة كبيرة كاتشب او صوص فلفل حار (تشيلي صوص).
– 1 معلقة صغيرة بهارات ايطالية.
– 2 معلقة كبيرة بقدونس مفروم او 2 معلقة صغيرة بقدونس مجفف.
– 1 معلقة صغيرة ملح (او اكتر حسب الرغبة).
– 1 معلقة صغيرة فلفل اسود (او اكتر حسب الرغبة).
مكونات صوص اللحمة:
– ½ كوباية صوص حار.
– ½ كوباية كاتشب.
– 2 معلقة كبيرة سكر بني (اختياري).
طريقة التحضير:
1- سخني الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية ، وهاتي قالب طويل بحجم تقريبا 8 في 4 وتكون بحواف عالية وبطنيها بورق فويل ورشيه او ادهنيه بالزيت.
2- في طاسة صغيرة على نار متوسطة ضيفي الزبدة, البصل وقلبيه لحد ما يستوي ، وارفعيه من على النار وسيبيه يبرد تماما.
3- في طبق متوسط امزجي البيض, اللبن, البقسماط ، وسيبي الخليط على جنب لمدة 5 – 10 دقايق.
4- بعدها ضيفي عليهم اللحمة المفرومة, البصل المطبوخ, الكاتشب, الصوص الحار, التوابل الايطالية, البقدونس المفروم, الملح, والفلفل الاسود ، وامزجي لحد ما الخليط كله يتجانس مع بعضه كويس.
5- حطي خليط اللحمة في القالب ، ودخليه الفرن لمدة 40 دقيقة.
6- اثناء ما القالب في الفرن جهزي الصوص ، في طبق امزجي الصوص الحار مع الكاتشب (والسكر البني لو هتستخدميه) ، خرجي قالب اللحمة من الفرن ووزعي الصوص فوق اللحمة ، ودخليه الفرن تاني لمدة 10 – 15 دقيقة او لحد ما يستوي تماما ، ولو حابه ممكن تولعي الشوايه على وش اللحمة لمدة 1 – 2 دقيقة.
7- خرجي رغيف اللحمة من الفرن وسيبيه يرتاح لمدة 10 دقايق قبل تقطيعه وتقديمه.
8- ممكن تقدمي معاه كطبق جانبي بطاطس مهروسة, او ماك اند تشيز ، مع خضار سوتيه.
نصايح للوصفة:
– ما تبالغيش في خلط اللحمة مع باقي المكونات ، قلبيهم بس لحد ما يمتزجوا ، لان الخلط المفرط هيخلي الرغيف يطلع كثيف.
– استخدمي اللحمة البقري قليلة الدهون تقريبا بنسبة 80/20 ، تعتبر نسبة مثالية لافضل نكهة واتساق من غير دهون كتير.
– ماتتخطيش خطوة نقع البقسماط في اللبن والبيض ، لان ده بيحافظ على قالب اللحمة طري ولذيذ.
– بعد ما تخرجي رغيف اللحمة من الفرن سيبيه يرتاح لاعادة توزيع العصارة بتاعة اللحمة وتسهيل تقطيعها من غير ما تتفتت منك.
– ممكن تزودي النكهة باضافة توابل مختلفة ، زي بودرة الثوم (1 معلقة صغيرة) ، صوص ورشيسترشاير (1 معلقة كبيرة) ، او فلفل اخضر مفروم ومطبوخ.
– ممكن تعملي الصوص بطريقة مختلفة عن طريق خلط مقادير متساوية من السكر البني والكاتشب مع 2 معلقة صغيرة من خل التفاح لعمل طبقة جلاس فوق اللحمة بدل الصوص العادي.
– ممكن تتخطي خطوة الصوص اللي فوق اللحمة تماما ، وتعملي بداله جريفي صوص تقدميه جنب اللحمة.
الطريقة بالفيديو:
طريقة عمل صدر تركي مشوي في الفرن
عرضنا لكم زوارنا الكرام أهم التفاصيل عن خبر افضل طريقة لعمل وصفة رغيف اللحمة Meatloaf مع الصوص الخاص على دوت الخليج فى هذا المقال ونتمى ان نكون قدمنا لكم كافة التفاصيل بشكل واضح وبمزيد من المصداقية والشفافية واذا اردتكم متابعة المزيد من اخبارنا يمكنكم الاشتراك معنا مجانا عن طريق نظام التنبيهات الخاص بنا على متصفحكم او عبر الانضمام الى القائمة البريدية ونحن نتشوف بامدادكم بكل ما هو جديد.
كما وجب علينا بان نذكر لكم بأن هذا المحتوى منشور بالفعل على موقع بنات حوا وربما قد قام فريق التحرير في دوت الخليج بالتاكد منه او التعديل علية اوالاقتباس منه او قد يكون تم نقله بالكامل ويمكنك قراءة ومتابعة مستجدادت هذا الخبر من مصدره الاساسي.